Укладання бороди: поради та рекомендації

Процес створення цілісного образу успішного, доглянутого чоловіка складно собі уявити без укладання бороди. Це своєрідна родзинка, яка найбільш точно і позитивно відрізняє бороданя. Для того, щоб правильно укласти бороду необхідні кошти, час і сили:

  • якщо ви вирішили своїми силами укласти рослинність на обличчі, як мінімум вам знадобитися якісне засіб для укладання. Природно, більш кращий варіант - довірити таку роботу професійного майстра, в такому випадку за похід в барбершоп доведеться заплатити чималу суму;
  • процес укладання бороди займає багато часу. Природно, це незрівнянно менше, ніж той час, який ваша дружина (дівчина або подруга) в середньому проводить в перукарні;
  • рослинність на обличчі не може вкластися сама по собі, з цього доведеться застосувати деякі зусилля.

Які способи укладання бороди існують?

Таким чином, якщо ви готові вкласти в свій візуальний вигляд кожну з трьох перерахованих вище складових, це означає, що успіх вам забезпечений, оскільки укладена акуратна борода - це не просто гарні гени або природна буйна рослинність. В першу чергу, це кардинально новий рівень, унікальні навички, знання, освоївши які ви без зусиль зможете завоювати титул найбільш елегантного бороданя. Важливо зазначити, ми ведемо мову безпосередньо про щоденному догляді за рослинністю на обличчі, про укладання, завдяки якій ваша борода стане більш акуратною, стильною і доглянутою. Якщо вас цікавить художня укладка вусів, бороди, формування різноманітних фігурних елементів, інші варіанти ідейного оформлення рослинності, вас точно зацікавлять наші наступні статті, присвячені такій темі.


Вибір засобів для укладки волосся на обличчі: віск, гель або бальзам для укладання бороди

Найбільш оптимальний засіб, яке використовується для укладання рослинності на обличчі - це бальзам. Все тому, що він містить віск, відповідно є більш щільним ніж масло для бороди, і в той же час володіє дуже приємним, м'яким ефектом фіксації, зайве її не перевантажувати. Більшість виробників косметичних Догляду коштів для бороди вважають за краще додавати в свою продукцію природні ефірні масла, за рахунок чого додатково харчуються, пом'якшуються найбільш неслухняні, грубі волоски.


Отже, процес укладання бороди виглядає таким чином:

  1. На початковому етапі варто подбати про чистоту бороди. Забороняється наносити бальзам або віск на невимитие волосся. Таким чином ви тільки зіпсуєте свій візуальний вигляд, додавши йому неохайності. Рекомендації про те, які саме чоловічі гігієнічні операції варто систематичні проводити, кожен бородань може дізнатися в нашому матеріалі, присвяченому правилам правильного миття бороди.
  2. Після того, як ви переконаєтеся в чистоті своєї рослинності на обличчі, можна використовувати бальзам для бороди. Вибирайте засоби тих брендів, яким ви довіряєте, які оптимально підходять під ваш тип шкіри. Відповідне кількість бальзаму для укладання необхідно використовувати, залежно від довжини вашої бороди. Використовуйте трохи засобу (якщо довжина бороди - до 5-ти сантиметрів, досить буде 1-й горошини), попередньо розігріваючи бальзам в руках.
  3. За допомогою промаківающімі рухів, розподіліть засіб по всій довжині бороди. Не варто турбуватися про те, що волосся злипнуться, за допомогою м'яких рухів у напрямку зверху вниз продовжуйте розмазувати бальзам. Не поспішайте, ретельно розподіляйте засіб. Крім того, злегка піднявши бороду, потрібно обробити внутрішню частину бороди. Важливо, щоб бальзам був розподілений рівномірно, обволікав волосся. Таким чином засіб для укладання більш швидко спрацює, пом'якшить вашу рослинність на обличчі, візуально зробивши її більш об'ємною.
  4. Якщо отриманий результат вас влаштував, розчешіть бороду гребінцем. Оптимальніше всього використовувати дерев'яний гребінь з рівними зубцями. Бороду необхідно розчісувати як у напрямку зверху вниз, так і знизу вгору. Завдяки цьому вам вдасться злегка підняти волоски, більш ретельно просочити їх бальзамом, зробивши свою бороду більш пухнастою, об'ємною.
  5. Завершувати розчісувати бороду варто у напрямку росту волосся - від скроні до кінців, використовуючи закруглюючі руху, при цьому за допомогою другої руки необхідно поступово опускатися по всій довжині рослинності. Не рекомендується задіяти зайву силу, розчісуючи шкіру, вдавлюючи гребінець або прілізивая бороду. В результаті ви повинні домогтися ідеально чіткого контуру, досить распушенной бороди.

Природно, у кожної людини час від часу може спостерігатися нестача вітамінів, ламкість волосся, може псуватися їх візуальний вигляд, з'являтися залисини, вихори. Звичайні бальзами не здатні впоратися з подібними проблемами, потрібна система заходів, яким під силу приборкати неслухняну бороду. Не важливо, як швидко розвивається індустрія бородоношенія, які обсяги Догляду коштів були розроблені - природа залишається природою. Можна спробувати приборкати неслухняне волосся, доопрацювати візуальний вигляд, проте ви ніколи не зможете змусити їх рости в тому напрямку, який потрібно вам.